Home » Diensten » Advies » Lexicon » De thermische inertie

De thermische inertie

De thermische inertie


bakstenen muur van modder argilus De thermische inertie is het vermogen van een lichaam, materialen (bijv. muren), om warmte op te slaan, wordt het gekenmerkt door de warmte capaciteit. Het doel van de thermische inertie van een muur is ondoorzichtig voor de opgeslagen warmte terug te keren of uit koele de pas met veranderingen in temperatuur en buiten het gebouw.

Zo zal meer materiaal een hoge thermische inertie en het huis neemt om op te warmen of af te koelen. De snelheid van het opvragen of opslag van warmte wordt bepaald door twee variabelen die de diffusiviteit en effusiviteit.thermische inertie
Bijvoorbeeld: materialen bekend als een hoge thermische inertie zijn beton, steen, baksteen, modder.

Hoge thermische inertie is zeer interessant in het koude weer te verwarmen behouden, maar het zal meer tijd nodig thuis om te verwarmen of te koelen. (Bijvoorbeeld, algemeen verwarming met radiatoren, maar heeft geen invloed op systemen van convectie verwarming, ventilatorconvectoren of hete lucht distributie, ...)

btc argilusTot slot, de sleutel tot een goed geïsoleerd huis is in de optimalisatie van de traagheid Thermische plafonds en vloeren moeten een sterke inertie. Woningen die dunbevolkt zijn of die snel moeten worden opgewarmd in de ochtend (kantoor) moet een lage inertie. (Of verandering van verwarmingssysteem)Wat bieden wij dergelijke producten de thermische inertie te verbeteren?

Wij bieden de gestabiliseerde lemen (met een vleugje limoen). Een speciale steen die u zal toestaan om de zon warmte op te slaan, bijvoorbeeld voor een groot raam goed georiënteerd ... of dicht bij een kachel.

Een fout meedelen

Link document

Zie ook

beton-de-terre.be  |  thermofloc.be  |  thermofloc.com  |  thermofloc-isolatie.nl  |  thermofloc-france.fr  |  isolation en chanvre  |  stramit  |  ultranature